Pilavı için:
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
100 gram mantar
3 adet sivribiber
Tavuk için:
2 baş sarımsak
4 adet tavuk budu
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
Kekik, pul biber, karabiber, köri
1 çorba kaşığı pekmez
Tavuk etlerinin üzerine salça, yoğurt ve baharatları iyice yedirin. Sarımsaklardan bir başını ezip tavukların üzerine sürün. Bu şekilde 20 dakika buzdolabında dinlensin. Daha sonra fırın tepsisine dizip pişirin. Yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Pilavı için, tencereye tereyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğan, sivri biber ve doğranmış mantarları da ekleyip kavurun. 3 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine suyunu verin. 20 dakika kadar orta ateşte pişirin, daha sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirip 10 dakika dinlemeye alın. Sıcak olarak servis tabağına bırakın.
|