Oktay Usta
2 adet yufka
küçük bir parça tavuk göğsü
1 adet pırasa
5 adet mantar
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
karabiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
İç harcın hazırlanışı: Tavaya yağı koyup, tavuk etini minik parçalar şeklinde doğruyoruz. Kavurulurken sarımsakları, mantarı, pırasayı minik bir şekilde doğrayıp, tavuğun üzerine ilave ediyoruz. Pişmesine yakın salçayı, tuz, karabiberi ilave edip 2-3 dk. daha kavuruyoruz. Soğuduktan sonra kaşar peyniri rendesini koyuyoruz. Taze alınmış yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz. Yufkaları üst üste alıp üç parmak kalınlığında şerit halinde kesiyoruz. Kesilmiş olan yufkaların bir ucuna bir tatlı kaşığı harçtan koyup, muska şeklinde sarıp, uç kısımlarını yumurta akına batırıp, yapışmasını sağlıyoruz. Tüm yufkalar için bu işlemi yapıyoruz.
Bol yağda nar gibi kızartıyoruz.
Yağsız olmasını istiyorsanız, ayırmış olduğunuz yumurta akının sarısını bir kaşık sıvı yağla karıştırıp fırça yardımıyla böreğimizin üste gelen bölümlerine sürüyoruz. Çörek otu ya da susam serpip 180 derecelik fırında kehribar sarısı oluncaya kadar kızartıyoruz. Fırından çıkannca servis tabağına alıp servis yapıyoruz.
|