100 gr kıvırcık mantar
bir avuç dolusu kurutulmuş reyhan
2 yemek kaşığı margarin
1 kg orta boy kabak
300 gr yağsız kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
SOSU İÇİN:
6 diş sarımsak
500 gr yoğurt
Yarım yemek kaşığı acı pul biber
Kabakların dış yüzünü bir bıçak yardımı ile kazıyın ve daha sonra ortadan ikiye bölün. Kabaklarınızın içlerini dolma oyacağı yardımı ile oyun ve her iki tarafı açık olacak hale getirin. Daha sonra halka şeklinde keserek bir süzgeçin içine bırakın.
Kıymayı, bulguru, rendelenmiş soğanı,kıvırcık mantarı, karabiberi, reyhanı ve bir miktar tuzu karıştırıp, malzemelenizi köfte yumuşaklığına ulaşıncaya kadar yoğurun, dilimlediğiniz kabakların içini, hazırladığınız bu harçla doldurun. Yayvan bir tencereye dikine sıralayın. Tencereye 2 su bardağı soğuk su ilave edin ve orta ateşte suyunu çekene kadar (yaklaşık yarım saat) pişirin.
Sosunu yapmak için sarımsakları ayıklayın ve havanda dövdükten sonra yoğurtla karıştırın. Sana margarini bir tavada kızdırın. Köpürmeye başlayınca pul biberi ekleyip karıştırın.Sana margarin ile hazırladığınız sosu yaparken dikkat etmeniz gereken şey yağı yakmamanızdır. Bunun için de biberinizi en son koyup çok kısa bir süre sonra tavayı ateşten almalısınız.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 26.03.2015
|