|
|
Mantarlı Taş Ekmeği |
|
keşanlı sabri
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.09.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc27566
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2008
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 paket yaş maya
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı süt
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet biber
500 gr. mantar
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Kaşarpeyniri
Yapılışı:
Ön hazırlık olarak 1 paket yaş mayayı, yarım su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı şekerle aynı kaseye koyup kabarmasını bekleyin. 1 su bardağı süt ve kalan 1,5 su bardağı suyu derin bir kaseye alın. Bu karışımın üzerine, kabaran mayalı karışımı ilave edin. Boza kıvamına gelene kadar unu ekleyerek dökün. Kasenin etrafını ve üzerini bir bez örtüyle sarıp yarım saat bekleyin. Bu arada teflon tavada bir miktar ayçiçek yağını kızdırın. Hamurdan birer kepçe alarak, her seferinde yağladığınız teflon tavaya dökün. Çevirerek arkalı önlü pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca, içini hazırlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritin. Soğanı yemeklik doğrayıp, kıymayla beraber yağda kavurun. Üzerine ince ince doğranmış biber, tuz ve Ota karabiberi koyun. Hepsini karıştırın. Biberler pişince, küçük küçük doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Taş ekmeklerini tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı-mantarlı karışımı yayın. En üste dilimlenmiş kaşar peynirini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirip, servis yapın.
|
|
Mantarlı Taş Ekmeği Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|