|
|
Mantarlı Tavuk Graten |
|
zeytuni
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc74014
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk göğüs eti
300 gr mantar
2 adet soğa
2 adet havuç
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 fincan zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köri
1 tatlı kaşığı tuz
Beşamel sos için:
3 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Soganlari kup kup dograyip yagla birlikte kavurun. Mantarlari ayri bir kapta suyunu cekene kadar pisirin. Kusbasi dogranmis etleri kavrulmus olan soganlara ilave edin.Etler suyunu salip cekene kadar kavurun. Kup kup dogranmis havuc,biberler, baharatlari ve tuzu ilave edip pisirmeye devam edin. Ayri bir kapta kavrulmus olan mantari karisima ilave edip , domatesleri dilimleyip uzerine koyun. Ocaktan alip sagumaya birakin. Besamel sosu hazirlamak icin tencereye tereyagi koyup unla birlikte kavurun.Sutu azar azar ilave ederek devamli karistirin.Sos kaynayinca tuzu, karabiberi lave edip ocaktan indirin. Firin tepsisine hazirlanmis harci koyup uzerine besamel sosu dokun kasar peynir serpin ve onceden kizdirilmis 200C° firinda uzeri kizarana kadar pisirin.Sicak servis edin.
|
|
Mantarlı Tavuk Graten Tarifleri Hindi Tarifleri
|
|