|
|
Mantarlı Tavuk Sarma |
|
güvey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2013
Mesajlar: 36 Şehir: Maltepe-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc87152
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2013
1,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
500 gr. mantar
1 çay bardağı rendelenmiş veya küçük parçalanmış dil peyniri
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Göğüsü parçalamadan dikkatlice deri yüzer gibi üst kısmından incecik kesin.Böylece bir kaç parça elde edeceksiniz. Büyük ekmek bıçağımın sapı ile de vurarak inceltin.
Mantarı yıkadıktan sonra doğrayın ve iki yemek kaşığı margarinde suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekip yağına düşünce,yağda hafif kızarana kadar kavurun. Dil peynirini ekleyin karıştırın, iç kısmı hazır durumda.
Hazırladığınız tavuklardan bir parça alın,içine mantarlı harçtan koyun ve rulo şeklinde yuvarlayın. Açılmaması için kürdanla tuturun.
Bütün hepsi bittikten sonra bir tepsiye veya borcama yerleştirin.Mantardan kalan yağı tavukların üzerine gezdirin. Tepsinin kenarından da tavukların yüzeyine çıkmayacak kadar su ekleyin. Tavukların kurumaması için üzerini kapatmanız gerekiyor. Eğer alüminyum folyo kullanıyorsanız üzerine kapatabilirsiniz. Kullanmıyorsanız, perşumen kağıdını ıslatıp üzerine kapatın. 170 dercede tavuklar pişene kadar pişirin.
Servis edeceğiniz zaman, kürdanları çıkarın, üzerine kaşar dilimleri koyun ve 15 dakika eriyene kadar fırında bekletin,sıcak sıcak servise sunun.
|
|
Mantarlı Tavuk Sarma Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|