1 adet küçük boy tavuk
250 gr mantar
3 su bardağı pirinç
1 fincan sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Tavuk yıkanıp bol suda haşlanır.
Suyundan çıkartılıp, kemiklerinden ayıklanır.
Pirince bir miktar tuz konup, sıcak su dökülüp, 20 dakika bekletilir.
Mantarlar ayıklanıp, ince ince doğranır. Tencereye tereyağı, sıvı yağ ve mantarlar konup, kısık ateşte kavrulur.
Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra suyu süzülmüş pirinç mantarlara katılıp karıştırılır.
5 su bardağı tavuk suyu, tuz ve ayıklanmış tavuk parçalan katılıp karıştırılır. Pilav yüksek ateşte kaynayınca gayet kısık ateşe alınıp, yavaş yavaş suyu çektirilir.
Pişince üzerine kağıt havlu örtülüp kapağı sıkıca kapatılıp dinlendirilir. Karabiber ekilip servis yapılır.
|