Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Cordon Bleu Tarifleri > Mantarlı Turnedo (1 adet - 50,664 defa bakıldı)

Mantarlı Turnedo


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mantarlı Turnedo

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc70239
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2011
1,965 defa indirildi / yazdırıldı




6 dana bonfilesi (her biri 2,5 cm kalınlığında)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı rafine yağ
6 yağda kızarmış yuvarlak ekmek dilimi (her biri 7,5 cm çapında; sıcak tutulmuş)
6 sap tere
Sosu :
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 küçük soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı et suyu
250 gr domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
2 çorba kaşığı domates salça
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
12 mantar (silinip, dilimlenmiş)

Sosu hazırlamak için, orta boy bir tencereye 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı koyup, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğan ve sarımsağı ekleyip, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz. Unu ekleyip 30 saniye pişiriniz. Et suyu, domates, domates salçası, defne yaprağı, tuz ve biberi katıp, sosu arasıra karıştırarak kaynatınız. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, ateşi iyice kısarak sosu 20 dakika pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp sosu bir kaseye süzüp, süzgeçte kalan sebzeleri tahta kaşığın sırtıyla ezerek bütün sularını çıkarınız (süzgeçte kalan posayı atınız). Sosu yeniden tencereye boşaltıp, çok ağır ateşe oturtarak sıcak kalmasını sağlayınız.
Küçük bir tavada kalan 2 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca mantarları katıp sık sık karıştırarak 3 dakika pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, içindekileri sosa katarak sıcak kalmasını sağlayınız.
Bonfileleri tuz ve biberle iyice ovunuz. Kalın dipli ve bütün bonfileleri bir defada alabilecek büyüklükte bir tavaya tereyağı ve rafine yağı koyup, orta ateşe oturtunuz. Yağ kızınca bonfileleri koyup, iki yanlarını 2'şer dakika kızartınız. Ateşi iyice kısıp, her iki yanlarını 2'şer dakika daha pişiriniz. (Bonfileleri iyi pişmiş isterseniz bu süreyi 2 kat artırmak gerekir.)
Tavayı ateşten alınız. Kızarmış ekmek dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağına diziniz. Bonfileleri delikli kepçeyle çıkarıp, ekmek dilimlerinin üstüne yerleştirerek, sosun hazırlanması bitinceye kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Ateşi iyice yükseltip, tavayı yeniden ateşe oturtunuz. Tenceredeki sıcak sosu tavaya boşaltınız. Tahta bir spatulayla tavanın dibini kazıyıp, sosu kaynatınız. Kaynayınca tavayı ateşten alıp, sosun yarısını bonfilelerin üstüne boşaltınız. Kalan sosu ısıtılmış bir sos kasesine aktarınız. Bonfileleri tereyle süsleyip, yanında sosuyla servis ediniz.

Not: Çabuk hazırlanan mantarlı turnedoyu, haşlanmış taze fasulyeyle servis edebilirsiniz.






Mantarlı Turnedo Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Mantarlı Turnedo 50,664 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort