|
|
Mantarlı ve Tavuklu Kiş |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49160
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2010
2,244 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
2,5 su bardağı Bizim Mutfak Un
150 gram Teremyağ
Yarım çay bardağı soğuk su
1 tutam Tuz
3 adet yumurta
Sosu İçin :
1,5 su bardağı krema
2 adet yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı Tuz
Üzeri için :
100 gram kaşar peyniri
İç Malzeme için :
500 gram kuşbaşı tavuk eti
250 gram mantar
1 çay bardağı taze bezelye
Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber
2 çorba kaşığı Bizim Mutfak Ayçiçek Yağı
Buzdolabından yeni çıkmış Teremyağ'ı küp küp kesin ve unu ilave edin. Un ile yağı parmak uçlarıyla ezerek karıştırın. Başka bir kapta karıştırdığınız su, 3 yumurta sarısı ve tuzu una ilave edip karışmasını sağlayın. Hamuru 15-20 dakika buzdolabında beklettikten sonra yağlanmış kelepçeli ya da alt tabanı çıkabilen fazla derin olmayan kalıba yerleştirip derin dondurucuda 20 dakika kadar bekletin. Daha sonra hamurun orta kısmını tamamen kapatacak büyüklükte alüminyum folyoyu hamurun üzerine yerleştirin. Folyonun üzerine nohut serperek (hamurun fazla kabarmaması için ağırlık olarak kullanıyoruz) önceden ısıtılmış 180 derece fırında kenarları hafifçe kızarana dek pişirin. Hamurun üzerindeki folyo ve nohutları alın. Tekrar sıcak fırında kızarana dek pişirin. Diğer tarafta sos malzemelerini iyice karıştırın. İç malzemesi için bir tavada 2 çorba kaşığı sıvıyağla tavuk, bezelye ve mantarları pişirin. Ocaktan alın. Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tatlandırın. Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine eşit şekilde dağıtın. Son olarak sosu gezdirdikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip iyice kızaran dek fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
|
|
Mantarlı ve Tavuklu Kiş Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
|
|