https://www.posta.com.tr
12 adet milföy hamuru
1 su bardağı doğranmış mantar
1 su bardağı kıyılmış taze soğan
1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı zeytin ezmesi
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Mantarları zeytinyağında suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Üzerine taze soğan, sarımsak, zeytin ezmesi ve bütün baharatları ekleyerek karıştırın. Milföylerinizi tek tek mutfak tezgahına koyup üzerine harcınızı paylaştırın. Bohça şeklinde sararak, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede, kızarana ve altın rengini alana kadar pişirin.
|