Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 demet kuşkonmaz,
2 adet patates,
300 gram çalı fasulyesi,
1/2 küçük lahana,
3 yumurta,
1 limon,
3 kornişon,
yeteri kadar zeytinyağı,
karabiber ve tuz.
Yapımı: Kuşkonmazları, çalı fasulyelerini temizleyip ayıklayın. Patatesin kabuklarını soyup tavla zarı gibi küçük parçalara bölün. Lahananın yapraklarını ayırıp iyice yıkadıktan sonra küçük parçalara kesin.
Kuşkonmazları, fasulyeleri, patatesleri ve lahanaları ayrı kaplarda ve tuzlu suda haşlayıp sularını süzün. Bir yumurta sarısı, yarım limonun suyu, yeteri kadar zeytinyağı, tuz ve karabiberle bir mayonez yapın. Geri kalan yumurtaları katı olarak haşlayın.
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp salata servis tabağına .koyun. Patates, lahana ve fasulyeleri katıp tuzladıktan sonra iyice karıştırın. Mayonezle bunların üstünü örtün. Katı yumurtaları ve kornişonları dilim dilim kesip mayonezin üstünü süsleyin ve servis yapın.
|