Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
3 yemek kaşığı soya yağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 baş orta büyüklükte soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ince doğranmış otlar (biberiye, mercan köşkü)
200 gr. sosis
200 gr. taze ıspanak
200 gr. kırmızı paprika biberi
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz karabiber
8 adet sandviç dilimli tost ekmeği
Yapılışı:
Soya yağı, sirke, 100 gr. soğan, 1 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı otu (biberiye, mercan köşkü) geniş bir kaseye koyun. Doğranmış sosisleri ilave edip iyice karıştırın. Üzerini kapatıp 4 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin. Sosisleri sostan ayırın. Büyük bir tavayı orta ateşte kızdırın. Sosisleri geriye kalan soğan, paprika, ıspanak ve artan 1 diş sarımsağı ilave edin. Ispanaklar solana ve sosisler hafif kızarana kadar 3-5 dk. pişirin. Pirinci kalan 1 çay kaşığı şifalı otu, tuz ve biberi ilave edin. Karıştırarak lezzetli ve hoş kokulu bir hale gelene kadar yaklaşık 2-3 dk. pişirin. Bu karışımı 2 tost ekmeğinin arasına veya 2-4 parça sandviç ekmeğinin içine koyarak servis yapın.
|