4-5 ince dilimlenmiş az yağlı tavuk göğsü
4 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tuz
Pul biber
1 adet bütün limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
İnce doğranmış taze biberiye yaprakları (yaklaşık 1 yemek kaşığı) veya 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye
İlk olarak marine için orta büyüklükte bir kapta zeytinyağı ezilmiş 4 diş sarımsak biberiye yaprağı, tuz ,biber, limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Her şeyi birlikte çırpın. Tavuk etlerini ekleyip ve marineyi tavuk göğsü ile iyice karıştırın. Bir kaç saat bu şekilde bekletelim. Tavuk etlerini, ağır ağır bir tavada ya da ızgarada orta ateşte pişirebilirsiniz. Yanına bir pilav ve limonata ile harika olacaktır.
|