|
|
Marmelatlı Çörek |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121460
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2016
1,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
1.5 çay kaşığı Pakmaya Kabartma Tozu
1 yumurta
1 tutam tuz
50 g margarin
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı Pakmaya Pudra Şeker
4 yemek kaşığı portakal marmeladı
1-2 yemek kaşığı portakal kabuğu şekerlemesi
Un, kabartma tozu ve tuzu eleyerek bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın.
Margarini parçalar halinde una ekleyin, sütü ve 1 adet yumurtayı ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurumuzu un serpilmiş zeminde 1.5 cm kalınlığında açın. Çay bardağının ağzını kalıp olarak kullanarak yuvarlaklar kesin.
Yağladığınız tepsiye dizin. Isıttığınız 180°C fırında 15 dakika pişirin.
Çörekler soğuduktan sonra sandviç şeklinde enine ortadan ikiye kesin.
Çöreklerin arasına portakal marmeladı sürün. Üzerlerini marmelat ve portakal kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.
|
|
Marmelatlı Çörek Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|