300 gr. un (10 çorba kaşığı)
100 gr. margarin
50 gr. pudraşekeri (1,5 çorba kaşığı)
1 kahve kaşığı maya
İçi için:
Marmelat
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Ortasına bira mayası koyup, 1 çay fincanı ılık süt ile mayayı ortada eziniz.
Maya ezilince etraftan un alarak ortada cıvık bir hamur yapıp, etraftaki unları bu cıvık hamurun üzerine kubbe şeklinde örtüp, bir süre bırakınız. (Üre hazırlama.)
Bir süre sonra unun üzeri birkaç yerinden çatlayınca tekrar unun ortasını açınız.
Açılan yere 1 yumurtayı, yağı, etrafına 50 gr. pudraşekerini koyup, kalan süt ile hamuru yoğurunuz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayarak un serpilmiş ılık bir yere koyunuz.
Bütün bezeleri ılık bir yerde 15-20 dakika mayalandırınız.
Mayalanan bezeleri 10-15 cm. çapında dairelere açınız.
Dairenin bir kenarına marmelattan bir miktar koyup, yuvarlayarak sigara gibi sarıp, ay şekli veriniz.
Ayları hafif yağlanmış tepsiye dizip, tekrar ılık bir yerde 10-15 dakika daha mayalandırınız.
Mayalanan hamurlara yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırına koyunuz.
Fırında altını üstünü pembe renkte pişirip, tabaklara alıp, servis yapınız.
|