https://migros.com.tr
250 gr. tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı kahverengi şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı kahverengi şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
400 gr. çilek
1. Tereyağını eriterek şeker, vanilya ve sütle cirpin.
2. Yumurtalari ekleyin, un ve kabartma tozunu inceden karistirarak azar azar ilave edin.
3. Yağlandığınız 28cm capindaki tart kalıbına bosaltarak önceden 180 dereceye isittiginiz fırında pişirin.
4. Tart tabanı sogurken krema icin süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı orta ateste muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
5. Ocaktan almadan 2 dakika once tereyağını ekleyip karıştırın.
6. Hazırladığınız kremayı tartın bosluguna doldurun. Çilek ve marsmallowlarla süsleyin.
|