750 g hıyar (kabukları soyulup, boylamasına 2'ye kesildikten sonra, çekirdekleri temizlenmiş ve 5 mm kalınlığında doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 arpacık soğanı (ince doğranmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam beyazbiber (taze çekilmiş)
4 marul yaprağı (yıkanıp, iri parçalar halinde doğranmış)
1 demet dereotu (iri doğranmış)
18 g (1 çorba kaşığı) krema
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince arpacık soğanlarını koyup, sürekli karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Hıyarları koyup, tuzu ve beyazbiberi serperek, karıştırdıktan sonra, karışımı hıyarlar yumuşamaya başlayıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin. Marul parçalarını ve dereotlarını ekleyip, marul yaprakları gevşeyınceye kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirdikten sonra, kremayı ekleyerek, karışımı 1 dakika daha pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı bir servis tabağına aktararak, karabiberi serpin ve servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 01.06.2015
|