Malzemeler:
1 paket kalın spagetti
1 adet havuç
1 su bardağı konserve bezelye
4 yaprak körpe marul
2 su bardaşı süt
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı rende kaşar
Karabiber, tuz
Yapılışı:
Havuç tavla zarı şeklinde doğranır, yarım çorba kaşığı tereyağında yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine konserve bezelye ve az tuz eklenir. Spagetti haşlanır, süzülür, yağlanmış fırın kabına aktarılır. Üzerine havuç,bezelye yayılır. Yumrta , süt çırpılır, erimiş tereyağı ilave edilir, tuz ve karabiber serpilir. Karışıma rende kaşar iri doğranmış marul katılır ve makarnanın üzerine gezdirilir. Makarna önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Pembeleşene kadar pişirilir.
|