1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket margarin
1 fiske tuz
1 kahve fincanı su
1,5 su bardağı un
İçi için:
1 kase marmelat
Üzeri için:
Marzipan hamuru
Un tezgaha konur, ortası havuz gibi açılır. Buraya yumurta kırılır, soğuk su eklenir. Sert tereyağı bıçakla doğranır. Elin sıcaklığıyla yoğura yoğura hamur bütünleştirilir. Tepsi büyüklüğünde kesilen pişirme kağıdının üzerine konur. Önce parmak uçlarıyla sonra merdaneyle kağıt şeklinde açılır. Tepsiye kağıdıyla aktarılır. 180 derece fırında açık pembe renk alana kadar pişirilir. Fırından çıkınca yüzeyine marmelat sürülür. Aynı büyüklükteki başka pişirme kağıdının üzerine marzipan hamuru konur, merdaneyle kağıt kadar açılır. Marmelatlı hamurun üzerine ters konur, hafifçe bastırılır ve kağıt alınır. Bıçak yardımıyla kibrit kutusu büyüklüğünde kare kesilir. Servis tabağına dizilir.
|