Malzemeler: 2 su bardağı maş fasulyesi, yarım su bardağı pirinç, 1 çorba kaşığı salça, 2 adet kuru soğan, 1 kahve fincanı sıvıyağ, Tuz.
Tencereye maş fasulyesi konur üzeri örtünceye kadar su konarak kabuklarını bırakıncaya kadar haşlanır.
Suyun yüzeyine çıkan maş fasulyesinin kabukları bir çay süzgeci yardımıyla toplanarak atılır.
Maş fasulyeleri bir süzgeçe aktarılarak haşlama suyu süzülür.
Soğanlar çeyrek daire şeklinde doğranarak aynı tencereye aktarılır, üzerine biraz tuz eklenir bir süre ölmesi için ateşte çevrilir.
Soğanlar biraz yumuşayınca pirinç ve sıvıyağ eklenir.
Üzerine salça eklenir.
Beraber bir süre kavrulur.
Üzerine süzgece çıkardığımız maş fasulyesi eklenir.
Daha sonra yeteri kadar sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır.
Çorbamız piştikten sonra ateşten alınır.
Sıcak servise sunulur.
|