|
|
Mascarponeli Güllaç Sarması |
|
TozPembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.04.2015
Mesajlar: 27 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc106416
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2015
2,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
9 adet güllaç yaprağı
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr mascarpone
1 su bardağı fındık
Tencereye sütü ve şekeri koyup elimizi yakmayacak şekilde ısıtıyoruz.
Mascarponeyle fındığı karıştırıp içine birkaç kaşık ısıttığımız şekerli sütten koyup iyice karıştırıyoruz.
Güllaç yapraklarının sığabileceği bir tepsiye 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin koyuyoruz. Daha sonra bir tane güllaç koyup üzerine ısıttığımız sütten bir kepçe döküyoruz. Yine üzerine güllaç yaprağı koyup sütle ıslatıyoruz, bu şekilde 3 kat güllaç yapraklarını sütle ıslattıktan sonra bunu dörde kesiyoruz, geniş olan yere biraz cevizli kaymaktan koyup ayni sigara böreği şeklinde sarıp tepsiye diziyoruz, kalan güllaçların hepsini bu şekilde yaptıktan sonra tepsiye diziyoruz. Üzerine çekilmiş fındık serpiyoruz.
Kalan sütü tepsiye döküp buzdolabında birkaç saat sütlerini çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
|
|
Mascarponeli Güllaç Sarması Tarifleri Revani Tarifleri
|
|