|
Maya Reçeli (Kozan Adana) |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc87201
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2013
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kozan Belediyesi
1 kilo kurutulmuş beyaz incir
750 gr toz şeker
1 litre su
250 gr tereyağı
Süslemek için ceviz
Şeker ve su bir tencereye konulup kaynatılır. Su ve şekerin kıvama gelmesine yöremizde bal olmak denir. Bal kıvamına gelince küp küp doğranmış mayalar (incirler) bal içine konulur biraz da maya (incir) ile kaynatılır. Mayalar (incir) yumuşaymca ocak söndürülür.
Servisten önce bir tavada tereyağla kavrulur. Servis yapılırken üzerine ceviz içi konularak süslenmek suretiyle ikram edilir.
Not: İstenildiği takdirde mor incir de kullanılır.
|
|