6-7 Su bardağı un
2 Tatlı kaşığı maya
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar ılık su
İÇİNİN MALZEMESİ:
250 Gram beyaz peynir
1 Demet dereotu
1 Demet maydanoz.
İnce kıyılmış 2-3 adet taze soğan, veya bir baş kuru soğan
4 Yumurta
1 Mayayı, az ılık su ile kabartınız.
2 Unun ortasını açınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapınız.
3 Ilık bir yerde, kabarması için bekletiniz.
4 Bir bardak zeytinyağı, avuç içi ile hamura yediriniz ve hamuru çürütünüz.
5 Hamuru, bol yağlanmış fırın tepsisine alınız ve el ile yayınız.
6 Hazırladığınız harcı üstüne seriniz.
7 Hamuru, uçlarından bohça gibi harç içte kalacak şekilde kapatınız.
8 Tekrar elle bastırarak tepsiye yayınız.
9 Üstüne yumurta sürüp bazı yerlerine bıçak batırarak deliniz ve tekrar kabarması için yarım saat bekletiniz.
10 Kızgın fırında pişiriniz.
11 Fırından çıkınca üstüne su sürünüz ve ağzını kapatınız.
12 Sıcak servis yapınız.
İÇ HAZİRLİĞİ
Peyniri rendeliyiniz, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, soğanı ve yumurtayı karıştırınız.
Not: Arzu edildiğinde kıymalı da yapılabilir.
ML® Fırın Böreği için tıklayın
ML® Fırın Böreği (görsel)
|