Yarım litre ılık süt
1 paket (10 gram) instant maya
Bir tutam tuz
4 çorba kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1/4 su bardağı sıvı yağ
2 paket (80'er gramlık) sütlü çikolata
Üzerine:
1 adet yumurta sarısı
Ilık sütü bir kaba alın. İçine maya, tuz ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaba unu eleyin ve üzerine sütlü karışımı yavaşça ekleyerek karıştırın. Sıvı yağı da kattıktan sonra tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Çikolatayı küçük parçalar halinde kırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde açarak, ortasına çikolata koyup kapatın ve yuvarlak şekil verin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Sürpriz topları, yağlanmış küçük tart kalıplarına yerleştirin veya fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri yeterince kızarana kadar pişirin. Tart kalıplarında pişirdiyseniz ılındıktan sonra kalıplardan çıkarıp servis yapın.
|