500 gram kıyma
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Unu geniş bir kaba alın, tuz, şeker ve suyu ekleyip karıştırın. Sonrasında hamuru yoğurun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
Kıyma, doğranmış soğan, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba koyup karıştırın. Karışım iyice karıştıktan sonra harcınız hazır.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ince uzun şekilde açın. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı koyun. Hamurun kenarlarını bira içe katlayarak pide şekli verin.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Kızaran pidenizin üzerine dilediğiniz gibi tereyağı sürerek servis edebilirsiniz.

|