12 baş küçük hindiba
50 cl (2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
6 maydanoz dalı
6 cl. (1/4 su bardağı) limon suyu
2 taze kekik dalı
1 defne yaprağı
1 1/2 demet maydanoz
35 g (2 çorba kaşığı) krema
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Tavuk suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tavuk suyunu bir taşım kaynatın. Kaynayınca maydanoz dalları, kekik dalları ve defne yaprağını ekleyip, ateşi iyice kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve karışımı 10 dakika pişirin. Limon suyunu ve hindibaları ekleyip, tencerenin kapağını yeniden kapatarak, hindibaları yumuşayıncaya (bir bıçağın ucu kolayca işlemelidir) kadar (yaklaşık 25 dakika) kısık ateşte pişirin. Hindibaları delikli kepçeyle bir çukur tabağa çıkarıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayın. Tenceredeki kekik ve maydanoz dallarını delikli kaşıkla çıkararak, atın. Ateşi açıp, pişme suyunu bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi yeniden kısarak, pişme suyunu yarı yarıya çekinceye kadar (yaklaşık 25 dakika.) kaynatın. Bu arada, başka bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca maydanozları koyup, 1 dakika haşlayarak, tencereyi ateşten alın. Maydanozları bir süzgeçte süzüp, blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın. Öbür tencereyi de ateşten alıp, pişme suyunu ağır ağır ekleyerek, birkaç saniye karıştırın. Hazırladığınız bu sosu, bir tencere üstüne yerleştirilmiş tel süzgeçte süzüp, tencereyi kısık ateşe oturtarak, krema, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Hindibanın bulunduğu çukur tabağın dibine birikmiş suyu da katıp, karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alın. Sosu çukur tabaktaki hindibaların üstüne boşaltıp, servis yapın.
|