1 kg kuzu pirzolası
1 su bardağı galeta unu
1 diş sarımsak
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı hardal sos
1 çay bardağı su
10-15 dal maydanoz
Pirzolalar tuzlanıp, biberlenir, uygun büyüklükte bir tepsiye konur, üzerine sıvıyağ gezdirilir, tepsisinin ağzı alüminyum folyo ile sıkıca kapatılır, 220 derece kızgın fırında 40-45 dakika pişirilir. Hardal sos, su karıştırılır, fırından çıkan pirzolanın üzerine sürülür, galeta unu, dövülmüş sarımsak ve maydanoz, ince karıştırılır, hardallı pirzolanın üzerine serpiştirilir, üzerine tepside birikmiş yağ alınıp tekrar gezdirilir, üzeri açık olarak aynı derecedeki fırına tekrar verilir, 8-10 dakika kızartılır, servis tabağına aktarılır.
|