1 adet orta büyüklükte tavuk
1/2 çorba kaşığı tuz
12 bardak su
1 adet havuç
1/2 bardak mayonez
1 küçük soğan
2 orta baş sarı patates
1) Bir tencereye tüyleri yolunmuş, içi temizlenmiş, tütsülenmiş ve iyice yıkanmış 1 orta büyüklükte tavuk, 12 bardak su, 1 havuç, 1 küçük soğan ile 1.5 çorba kaşığı tuz koyarak, tavuk iyice pişmiş bir hal alıncaya kadar bunu ortadan daha az hararetteki ateşde haşlanmıya bırakmalıdır.
2) Tavuk pişince: tencereden çıkararak parmak büyüklüğünde parçalara didiklemeli, sonra da didiklenmiş bu tavuğa, her ikisi de yumuşayıncaya kadar haşlanmış, kabukları soyulmuş ve yine ayni boyda parçalara doğranmış ve iyice soğumuş 2 orta baş sarı patates, 1 orta baş havuç ile 1/2 bardak da mayonez katmalı ve harmanlamak suretile de mayonezi iyice didiklenmiş tavuk ve pateteslere bulamalıdır.
3) Sonra mayoneze bulanmış bu tavuk ve papatesleri servis tabağına alarak bunlara dört köşe veya hafif bombemsi yuvarlak bir şekil ver-dirmeli, sonra da şekillendirilmiş bu tavuğun üstüne de kalan bir bardak mayonezin yarısını düzgün bir şekilde sıvamak, diğer yarısını da torba ile sıkmak suretile mayonezli tavuğu süslemeli ve servis yapmalıdır.
|