MALZEMELER
1 kg. mezgit
1 küçük boy tat mayonez
1 adet orta boy soğan
1 adet havuç
2 su bardağı su
3 adet defne yaprağı
1/2 limon suyu
Tuz, Karabiber
YAPILIŞ TARİFİ
Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın. Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne
yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun.
Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın. Kaynarken suyun
yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın. Mezgit pişinceye kadar
10-15 dakika haşlayın.
Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve
kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün.
Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin.
Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip
servis yapın.
|