|
Menemen |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140540
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
896 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı:
Kaşar peyniri, küçük bir kâsenin yarısı kadar
Ateşe verdiğiniz tavanın üzerine öncelikle sıvı yağınızı dökünüz. Ardından biberleri rengi dönünceye kadar kavurunuz. Kabuklarınızı soyarak ufak ufak doğradığınız domatesleri tavaya aktarınız. Ardından tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte domateslerin iyice pişmesini bekleyiniz. Eğer domatesleriniz sulu değil ve tavaya yapışıyorsa üzerine biraz su ekleyebilirsiniz. Domatesler piştikten sonra yumurtanızı ister direk ister ayrı bir kapta çırparak kırınız. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekledikten sonra pişirmeye bırakınız. Piştikten sonra üzerine kaşar peynir de rendeleyebilirsiniz.
|
Menemen |
|
gülru akyüz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc140316
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2019
2,716 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber (Sap ve çekirdekleri temizledikten sonra, ince doğranmış)
3 orta boy domates
1/2 çay kaşığı tuz
3 adet yumurta
İsteğe bağlı: kaşar peyniri küçük bir kasenin yarısı kadar yeterli olur.
Sıvı yağı ve biberleri tavaya alarak biberlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ocakta tavanın kapağını kapatarak domateslerin iyice pişmesini bekleyin. Domatesler çok suyu değil, tavaya yapışıyorsa birazcık kaynar su ekleyebilirsiniz. Genellikle de bu duruma gerek kalmayacaktır. Fotoğraftaki gibi domatesler piştikten sonra yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtaları ister ayrı bir kapta çırpıp ekleyin isterseniz de benim gibi tavaya kırıp tavada karıştırabilirsiniz. Üzerine tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyerek yumurtalar pişene kadar bekleyin. Kaşar peyniri eklemek istiyorsanız bu aşamada peynirleri de ilave edebilirsiniz. Menemeni sıcak olarak servis yapın.
|
Menemen |
|
zehra mardin
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc131879
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018
702 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Adet Yumurta
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Çay Kaşığı
Tuz
Tava içerisine tereyağı konulacak ve eritilecek. Üzerine küp küp doğranmış soğan ilave edilecek ve düşük ısıda kavrulacak. Ardından halka halka doğranmış biberler ilave edilecek hafif kavrulacak. Üzerine kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, tuz ilave edilecek malzemeler bir güzel karıştırılacak ve tavanın kapağı kapatılacak.
Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek. Domateslerin diriliği gidinceye kadar malzemeler pişirilecek Üzerine çırpılmış yumurta ilave edilecek ve malzemeler bir güzel karıştırılacak. Yumurta piştikten sonra menemen hazır.
|
Menemen |
|
beeebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2017
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130373
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2017
859 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet soğan
1 su bardağı hazır biberli domates püresi
2 adet yumurta
1 dilim kaşar peynir
Zeytinyağı
Soğanlar zeytinyağında kavrulur.
Üzerine biberli domates püresi ilave edilir.
Domtesli karışım ısınınca yumurtalar kırılıp karıştırılır.
En son ufak parçalara bölünen kaşar peyniri eklenip altı kapatılır.
|
Menemen |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123642
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
937 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Domates 350 gr
Yumurta 100 gr (2 ad.)
Tatlı biber 180 gr
Soğan 80 gr
Bitkisel yağ 30 ml
Tuz
Baharatlar
Biberi 1 cm'lik küpler şeklinde kesin. Soğanı yarım halka olarak doğrayın. Domatesleri blender ile püre haline getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 23 dakika olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye soğan ve biberi koyun. Hafiften karıştırarak pişirin. Çalışma modu bitmeden 13 dakika önce domatesleri ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitmeden 5 dakika önce yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Menemen |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111954
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2015
1,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta (birinin sarısı çıkarmalısınız.)
Domates
Yeşil biber
Karabiber
Domates ve biberleri küp küp doğrayıp bir kapta yumurtayla çırpın. Karabiberi de ekleyip yağsız teflonla pişirin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
|
Menemen |
|
aydınhavası
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2015
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc107838
Gönderme Tarihi: 24.May.2015
1,328 defa indirildi / yazdırıldı
|
Metin Okutan
1 orta boy domates
1 adet yeşil biber (10-15 gr)
50 gr tereyağı
30 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Öncelikle 18 cm. çapında bir tava ya da sahan kullanmalısınız. Çizilen bir malzemeden yapılmamış olması tercih sebebidir. Seçtiğiniz kaba tereyağını ve doğradığınız biberleri koyarak bir miktar kavurun. Kabuğunu soyup rendelediğiniz domatesleri ekleyerip, karıştırarak kavurmaya devam edin. Domates suyunu çekinceye kadar ateşte tutmaya devam edin. Rendelenmiş kaşarı serpip karıştırın. Beyazını ayırdığınız yumurta sarılarını ilâve ederek bir çatal yardımıyla hızlı hızlı karıştırın. Yumurta ne çiğ kalmalı ne de çok pişmeli. Bunu göz önüne alarak kıvamını tutturun ve hemen ocaktan alıp sıcak sıcak servis edin. Arzuya göre sucuk, pastırma, kavurma ilâvesiyle de yapabilirsiniz. Hangi malzemeyi isterseniz ondan 50 gr kadar ekleyin. Karışık istiyorsanız malzemenin toplamı 50 gr olmalıdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.07.2023
|
Menemen |
|
Alevcan
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.03.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc96829
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2014
1,869 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze sivri biberin tohumlu kısımlarını ayıklayarak 2-3 mm. inceliğinde doğrayınız.
Domatesin kabukları soyup çekirdeklerini çıkarınız. Fındık büyüklüğünde doğrayınız.
Yumurtaları çırparak pişirmeye hazırlayınız.
Tereyağını eritip biberleri kızarıncaya kadar kavurunuz.
Domatesleri ilave ediniz.
Domatesler biraz suyunu çekince çırparak hazırlanmış yumurtaları tuz ve karabiberi koyup devamlı karıştırınız.
Yumurta pişer pişmez ocaktan alıp sıcak tabağa boşaltınız.
2-3 dal maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapınız.
|
MENEMEN |
|
şençalar
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc87953
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2013
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğan
3 kaşık tereyağı
3 yeşil biber
3 domates
2-3 diş sarımsak (Arzu edilirse)
4 yumurta
Maydanoz
Tuz
Bir tencerede çentilmiş bir soğanı 3 çorba kaşığı tereyağında pembeleştirin. Kıyılırcasına küçük doğranmış 3 yeşil biberle 3 domates, 2-3 diş dövülmüş sarmısak katın, 4 yumurta kırın. Tuz, karabiber, ince kıyılmış bir demet maydanoz ekledikten sonra hepsini birlikte iyice kanştırarak domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.11.2023
|
MENEMEN |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc80724
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
4 adet sivribiber
4 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı yağ
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 bağ kıyılmış maydanoz
125 gram ufalanmış beyaz peynir
8 adet yumurta
1) Biberlerin sapını ve çekirdeklerini çıkarıp ince lira biçimi doğrayınız.
2) Domateslerin kabuklarını soyup enine ortadan yarınız. Çekirdeklerini çıkarıp küçük zar gibi doğrayınız.
3) Yağın bir kaşığını küçük bir tavaya koyup biberleri ilâve ederek orta ateşte 2 dakika kavurup domatesleri ve tuzu ilâve ederek orta ateşte 7-8 dakika kaynatarak pişiriniz.
4) Maydanoz ve peynirini ilâve edip bir kere karıştırıp ateşten alınız.
5) Yumurtaları bir kaba kırıp sarı ve beyazını birbirine karışıncaya kadar çırpınız.
6) Başka bir tavaya 1 kaşık yağı koyup kızdırınız. Yumurtayı ilâve ederek bir çatalla iyice karıştırınız.
7) Yumurta sertleşmeye başlayınca domatesli harcı da yumurtanın içine döküp iyice karıştırınız.
8) Hafif sertleşmeye başlayınca ateşten alıp tabaklara boşaltarak servis yapınız.
|
Menemen |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75079
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
1,821 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
2 kaşık tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Tencereye yağı koyup üzerine ince kıyılmış soğanı ve biberleri koyup hafifçe kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp yağa ilave ediniz. Bu sırada tuz, karabiber ve kekiği ilave ediniz. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Daha sonra yumurtalarını üzerine kırıp karıştırarak yumurtalar sertleşinceye kadar pişiriniz.
|
Menemen |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70075
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2011
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
6 adet domates
4 adet sivri biber
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sivri biberlerin sap ve çekirdekleri çıkartılır. Yıkanır, süzülür ve ince ince kıyılır. 2. Bir tava veya geniş bir sahana yağ konur. Biberler katılır. Pembeleşmeye yüz tutunca kabukları soyulup ince doğranmış domates ilave edilir. Tuz katılır. Kapağı örtülür ve arada karıştırılır. Domatesler de pişince yumurta sayısı kadar gözler açılır. Üzerine yumurta kırılır. Kapak kapatılır. Yumurtalar fazla sertleşmeden ocaktan alınır. Sarının daha az pişmesi isteniyorsa kapak örtmeden pişirilir. Karabiber serpilir ve servis yapılır.
|
Menemen |
|
sar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2011
Mesajlar: 48 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc68360
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2011
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 adet sivri biber
1 adet domates
Yarım kahve fincanı süt
1.5 çorba kaşığı margarin
Biraz tuz
Biraz karabiber
Biberleri ince ince kesin. Domatesleri de küp küp kesin. Tavaya yağı koyup eritin. Önce biberleri sonra domatesleri atıp birkaç dk pişirin. Üzerine yumurtaları kırıp Hızlı hızı karıştırın ve sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini de ekledikdikten sonra Yumurtaları karıştırmadan ve dibi tutmadan 10 dk pişirmeye devam edin.
Fotoğraf "ayaktakımı" tarafından gönderildi. 26.02.2020
|
MENEMEN |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62849
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2011
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı
6 yumurta
2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılarak, küçük kuşbaşı doğranmış)
3 sivri biber (0,5 cm'lik halkalar halinde doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1/2 kahve kaşığı karabiber
Büyük bir sahanda yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca biberleri katıp 1-2 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişiriniz.
Domatesler salçalaşmaya başlayınca, yumurtaları teker teker kırıp sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişirip, yumurtalar suyunu tamamen kaybetmeden sahanı ateşten alarak servis ediniz.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 28.08.2015
|
MENEMEN |
|
eksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2011
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc61234
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2011
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 klio domates
2 baş soğan
2 kahve kaşığı kekik
4 büyük dolmalık biber
6 yumurta
2 kaşık tereyağı veya zeytinyağı
tuz
karabiber
Biberleri ateşte bütün olarak pişirin. Islak bir kâğıda sararak on dakika bekleyin. Böylelikle biberlerin kabukları kolayca soyulur. Tavaya dilim dilim keserken çekirdeklerini atınız. Tereyağını kızdırıp, içerisine biberleri atarak yumuşatıncaya kadar pişiriniz. Sonra, kabukları çıkarılmış domatesleri üzerine rendeleyin, yine rendelenmiş soğanı buna ilâve edin. Tuz, kekik ve karabiber serperek orta ateşte pişiriniz. Fırına girebilecek bir kaba boşaltıp, üzerlerine yumurta kırarak sıcak olarak servis yapınız.
|
MENEMEN |
|
sezercik
Aşçı
Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51161
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. domates
2 baş kuru soğan
5-6 sivri biber
4 yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
ince doğranmış maydanoz
nane
Yapılışı:
Soğan, biber yağda hafif kavrulur. Kabuğu soyulmuş ve çok küçük doğranmış domatesler ilave edilir. İyice pişirilir. Tuz, nane, maydanoz ve karabiber ilavesinden sonra çatalla çırpılmış yumurtalar konur. Yumurtalar pişince ateşten alınır.
|
Menemen |
|
gümüş gondol
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc34751
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009
2,683 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4-5 adet domates
1 yemek kaşığı sıvıyağ (veya zeytinyağı)
7-8 adet biber
yumurta (kişi sayısı kadar yumurta)
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
kuru kekik.
Hazırlanışı:
Tavaya zeytinyağı konur, üzerine yıkanmış, çekirdekleri çıkarılıp, küçük doğranmış biberler ilave edilir. Biberler hafif pişince kabukları soyulup rendelenmiş veya doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz, karabiber konur. Domatesler suyunu çekene kadar ocakta pişirilir. Önce yumurtaların beyazı pişirilir, daha sonra sarıları ilave edilir, tavanın kapağı kapatılır. Yumurta sarıları hafif pişirilir. Arzu edilirse kuru kekik ilave edilir.
|
Menemen |
|
pür-i pak
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24104
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
3,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
2 büyük domates
2 adet sivri biber
Karabiber
Tuz
Yayvan bir tavada yağı eritin. Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın, ardından da biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince doğrayın. Erimekte olan yağın içine önce biberleri atıp yumuşatın, sonra domatesleri ekleyin. Tahta bir kaşıkla domatesleri ezerek karıştırın. Domatesler püre haline geldiğinde yumurtaları kırın. Tuz ve karabiber koyun ve sürekli karıştırarak suyunu çekmesini sağlayın, dağıtım tabağına alın.
Fotoğraf "mışıl mışıl" tarafından gönderildi. 30.05.2018
|
MENEMEN |
|
devlet
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Afyon |
Kısa URL: https://ml.md/lc23391
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2008
2,607 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
10 sivri biber
1 soğan
tuz
5 domates
5 yumurta
2 kaşık sıvı yağ
Yapılışı:
Bir tencereye yağ koyup kızdırın. İnce doğranmış soğan ve siribiberi katıp, kavuran. Soğanlar sararınca, kabukları soyulmuş, küçük doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler iyice yumuşayınca tuz ve yumurtaları kırıp, karıştırın. Yumurtalar pişince ateşten alıp servis yapın.
|
Menemen |
|
karavana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc22674
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
2,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 adet iri kuru soğan
3 adet domates
2 adet çarliston biberi
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Karabiber, tuz, pul biber
Soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış biber katılır, yumuşayana kadar pişirilir. Diğer tarafta yumurtalar çukur bir kaba kırılır vr çırpılır. Soğanlı karışıma önce rende domates, sonra çırpılmış yumurta katılır. Pul biber, tuz ve karabiber serpilir. Arzu edilen kıvama gelene dek pişirilir.
|
|