Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
250 gr. kurutulmuş meneviş
250 gr. taze asma yaprağı
½ çay bardağı pilavlık bulgur
2 adet pırasa
1 bağ dereotu
Tereyağı
Pul biber
Tuz
Meneviş ve asma yaprağı ayrı ayrı haşlanır, suları süzülür ve doğranır. Pırasa ve dereotu ince ince doğranır, tereyağında kavrulur. Üzerine bulgur eklenip, kavurmaya devam edilir. Daha sonra meneviş ve asma yaprağı da eklenip biraz daha kavrulur. Kavrulan malzemenin üzerine 3 su bardağı su ilave edilir ve kısık ateşte pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Ayrı bir tavada tereyağı eritilerek, içine pul biber konur ve kızartılarak servis tabağına alınan yemeğin üzerine gezdirilir. Sıvı yağda kurutulmuş biber kızartılarak üzeri süslenir. Soğuk olarak servis yapılır.
|