https://migros.com.tr
2 pardak pirinç
Yarım kilo kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
300 gr. mantar
1 bardak iç ceviz
1 demet dereotu
200 gr. tereyağı
2 çay kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Pirinçleri yıkayın, ılık suda bekletin ve süzün.
Soğanları ve domatesleri küçük küpler şeklinde kesin, mantarları ince ince kesin, cevizleri küçük parçalar haline getirin, dereotlarını kıyın.
Mantarları yüksek ateşte çok az yağ ile pişirin.
Yağın yarısını tencerede eritin ve etleri ekleyin yüksek ateşte etler renk alana kadar pişirin ve soğanları ekleyin. Soğanlar biraz yumuşayınca küp domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin, 2 bardak sıcak su ekleyin etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin(etler 2 bardak suyu çekip yumuşamazsa azar azar sıcak su ilave edip pişirmeye devam edin)
Pirinçleriniz yumuşamışsa üzerine 3 bardak sıcak su, tuz, biberi koyup kaynatın, mantarları ve pirinci ekleyip 3-4 dakika harlı ateşte pişirin, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, demlenmeye bırakın.
Kalan yağı kızdırın ve pişen pilavın üstüne gezdirin.
Servis ederken dereotu, kekik ve ceviz içini pilavın üzerine serpiştirin.
|