|
|
Mercan Yavrusu Mönier |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81563
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2012
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet mercan yavrusu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 sulu limonun suyu
1 su bardağı un
1/2 bardak rafine yağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
1 sulu limonun suyu
1 adet limonun kabukları (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş)
1) Temizlenmiş mercan yavrularının üzerini tuzlayınız ve limon suyunu serpiniz.
2) Sonra alt ve üstlerini una bulayıp balıkların boyunda bir tavaya rafine yağını koyup kızdırınız ve balıkların alt ve üstlerini 2'şer, 3'er dakika kızartıp bir tabağa diziniz.
3) Tam ortalarından dilimlenmiş limonları maydanoza batırıp balıkların üzerine yerleştiriniz.
4) Tereyağını küçük bir tavada hafif kızdırıp limon suyunu ilâve ediniz. Balıkların üzerine döküp hemen servis yapınız.
|
|
Mercan Yavrusu Mönier Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|