|
Mercimek Çorbası (Buldan Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110122
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2015
1,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yard. Doç. Dr. Ramazan GÖKÇE
Yeşil ve kırmızı mercimeklerin çorbası yapılmakta olup özellikle yeşil mercimegin kabugu çıkartılmadan yapılan çorbası daha degerlidir. Bunu için mercimek yıkanıp haslanır ve teryagı, sogan, kırmızı toz biber ile yaglanır. Su ilave edilerek bir tasım kaynatılır. Öte yandan süzme yogurt ezilerek sarımsaklanır ve servis esnasında bu sarımsaklı yoğurt çorbaya ilave edilir.
|
|