Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şiş Köfte Tarifleri > Mercimek Köftesi (78 adet - 3,657,231 defa bakıldı)

Mercimek Köftesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Mercimek Köftesi

Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc54319
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
18,591 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2,5 su bardağı su
2 orta boy soğan
3-4 dal taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
tuz
1/4 limon suyu

Bir tencereye yıkanmış mercimekleri ve suyu alıp mercimekler iyice yumuşayana dek haşlayarak ateşten alalım. İçine bulgurları ekleyip karıştıralım. Tencerenin kapağını örtüp 10 dk. bekletelim. Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ekleyip yarım dk. daha kavuralım ve soğanlı harcı genişçe bir kaba alalım. İçine mercimek ve bulgur karışımını, tuzu, baharatları, ince doğranmış taze soğanları, maydanozu, limon suyunu ekleyip yoğuralım. Köfte harcından ceviz iriliğinde parçalar koparıp elimizde sıkıp bırakarak servis tabağına dizelim. Marul yaprakları ile servis yapalım.


Mercimek Köftesi

PaStAcI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.07.2005
Mesajlar: 33
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc226
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2005
4,576 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 Su bardağı köftelik ince bulgur
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet iri kuru soğan
3 çorba kaşığı domates salçası
4 su bardağı su
6-7 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 dolu çorba kaşığı margarin

Mercimeğin üzerine 4 su bardağı su eklenir, şeklini kaybedip, suyunu çektikten sonra ince bulgur ilave edilir, kapağı kapatılır, 15 dakika bekletilir, bu arada margarin orta ateşte eritilir, ince kıyılmış kuru sığan eklenir, soğan sararana kadar kavrulur, salça eklenir 1-2 dakika daha çevrilir, ateşten alınarak, soğumaya bırakılır. Kabaran mercimek, bulgur karışımına ince kıyılmış maydanoz, taze soğan ve diğer baharatlar katılır. En son kavrulmuş, soğumuş soğan eklenir. Bütün balzeme bütünleşene kadar yoğrulur, köfte şekli verilir, marul maydanoz eşliğinde servise sunulur.


ML® Mercimek Köftesi için tıklayın


Fotoğraf "dertli baba" tarafından gönderildi. 15.07.2016


MERCİMEKLİ KÖFTE

umrank
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc904
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2006
4,223 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
3 adet kuru soğan
3-4 kaşık margarin
2-3 çay kaşığı kırmızı biber
2-3 çay kaşığı karabiber
2-3 çay kaşığı kimyon
Yarım demet dereotu ve maydanoz
6-7 dal yeşil soğan
1 kaşık salça
Servis için yeşil salata

Soğan rendelenip yağla kavrulur. Taze soğan, dereotu, maydanoz temizlenip ince doğranır. Mercimek ayıklanıp, 3-4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Ağzı kapatılarak bulgurun kabarması beklenir. Bulgur kabarınca kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı ve karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur. Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu ilave edilip karıştırılır. Küçük koza şeklinde köfteler yapılır. Tabağa dizilir. Yeşil salata ile servis yapılır.


ML® Karakız Köftesi için tıklayın



Fotoğraf "mütoo" tarafından gönderildi. 16.08.2016


Kırmızı mercimek köftesi

Mehmet Öney
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Yenimahalle Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15048
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007
3,794 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
Birkaç dilim yeşil limon
Tuz, karabiber, kekik

Mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Suyunu çekene ve mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru başka bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip yumuşayana kadar bekletin.
Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Mercimek, bulgur, soğan, maydanoz, biber ve domates salçaları, zeytinyağı, limon suyu, pulbiber, kimyon, tuz, karabiber ve kekiği çukur bir kâseye alın. İyice harmanlayıp yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun köfteler hazırlayın. Köfte, salata yaprakları ve limon dilimlerini servis tabağına alın. Köfteleri salata yapraklarının içinde servis yapın.


Mercimek Koftesi

ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc6703
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,793 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardagi kirmizi mercimek
1 su bardagi ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincani siviyag
2 yemek kasigi margarin
2 orta boy domates veya 1 yemek kasigi salça
Kirmizibiber-kimyon--karabiber (ölçüsü istege bagli)
1 demet yesil soğan (4-5 adet)
3-4 adet yesil biber
½ demet maydanoz
Marul veya yesil salata

1) Mercimeyi ayiklayip yikayin. 3 bardak suyla atese koyun; kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Bulguru, tuz tel suzgece koyup uzerinden su dokun ve mercimegin icine bosaltin. Tuz koyun, kapali olarak kabarmasini saglayin.
2) Kuru soğanlarin ince ince dograyin, yagla birlikte bortturun. Dogranmmis domates veya salca katin. Bir iki cevirdikten sonra mercimege karistrin. Istenilen olcude kirmizibiber, kimyon, karabiber , kiyilmis maydanoz, biber ve yesil soğan katip iyice yogurun.
3) Hazirlanan içi, avuç arasinda sikarak sekillendirin. Salata veya marul yapraklari uzerinde servis yapin.

ML® Kiremitte Köfte (görsel)



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024


Mercimek Köftesi

Karakol
Editor
Editor

Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Emek/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc6975
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2006
3,790 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek,
1 su bardağı köftelik (ince) bulgur,
1 demet (6-8 adet) taze soğan,
yarım demet maydanoz,
1 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tatlı kaşığ nar ekşisi,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı kişniş,
1 çay kaşığı kimyon

Mercimeği tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın, üzerinde bir parmak kalacak kadar haşlama suyunu bırakın, kalanını dökün, bulguru ilave edin, 20 dakika kadar şişmesini bekleyin. Taze soğanlan ayıklayın, ince ince kıyın. Maydanozu ayıklayın, saplarını atıp yapraklarını doğrayın. Taze soğan, maydanoz, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, pul biber, kişniş ve kimyonu da ekleyip elinizle iyice yoğurun, sıkarak avucunuzun içinde ince uzun köfteler yapın. Köfte şekli vermeden önce tadına bakarak bazı malzemelerin miktarını değiştirip kendi ağız tadınıza en uygun karışımı bulabilirsiniz. Mercimek köftesi durdukca kuruyup lezzetini kaybedeceğinden çok önceden hazırlanmamalıdır. Bu köfteyi yeşil mercimek ile de yapabilirsiniz.


ML® Yeşil Mercimek Köftesi için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024


MERCİMEKLİ KÖFTE

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc1294
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006
3,740 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
3 soğan
3- 4 kaşık yağ
2- 3 çay kaşığı kırmızı biber
2- 3 çay kaşığı kimyon
Yarım demet dereotu ve maydanoz
6- 7 taze soğan
1 kaşık salça

1- Soğan ince doğranıp yağda hafifçe pembeleştirilir.
2- Taze soğan, dereotu temizlenip ince doğranır.
3- Mercimek ayıklanıp yıkanır; 3- 4 bardak su ile iyice haşlanır. Sıcakken bulgurun üzerine dökülüp karıştırılır. Kapak kapatılarak bulgurun kabarması beklenir.
4- Bulgur kabarınca, kavrulmuş soğan, tuz, kırmızı biber, karabiber, kimyon, salça konup yoğrulur.
5- Son olarak taze soğan, maydanoz, dereotu karıştırılır. Avuç içinde sıkılarak küçük köfteler yapılır.
6- Tabağa dizilir. Arzu edilirse çif köfte salatası ile servis yapılır.


ML® Sosyete Köftesi için tıklayın



Fotoğraf "kefalet" tarafından gönderildi. 01.02.2021


Mercimek Köftesi

Rondo
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 19.09.2006
Mesajlar: 15
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc7371
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2006
3,620 defa indirildi / yazdırıldı




200 gr. kırmızı mercimeği yumuşayana kadar haşlayın, 200 gr. köftelik bulguru da ekleyip, ateşten alarak şişmesini bekleyin. 6 adet taze soğanı ince doğrayın, malzemelere, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi ve kimyonla karıştırarak, yoğurup, köfte şekli verin, servis yapın.


Mercimek Köftesi

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2677
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,488 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
3 kase köftelik bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
4 çorba kaşığı zetinyağı
3 adet orta boy soğan
5 adet yeşil soğan
½ demet maydanoz
½ demet dereotu , yada nane (isteğe bağlı )
tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon

Kırmızı mercimekleri haşladıktan, sonra tepsiye konan bulgurun üzerine suyu ile birlikte dökün.
Üzerini örterek bir süre bekletin.
Kalın dipli bir tavada küçük küçük doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun ve salçayı ilave edin.
Daha sonra baharatlarla birlikte bulgura ilave edip iyice yoğurun.
Kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu koyup karıştırın.
Bir süre daha yoğurduktan sonra avuç içinde top şeklini verin.
Servis tabağına alıp turşu yada kıvırcık salata ile servis yapın.


ML® Mercimekli Patates için tıklayın




Mercimek Köftesi

zafira
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
Kısa URL: https://ml.md/lc13886
Gönderme Tarihi: 21.May.2007
3,477 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 litre su
2 su bardağı ince bulgur
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
Dilediğiniz kadar pul biber
1 çay bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
6-7 sap yeşil soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Marul veya roka

1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. Tencerenin kapağım aralık bırakın ki taşmasın. Mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. Ama dikkat edin mercimek bütün suyunu çekerse köfteler kuru olur. Daha sonra 2 su bardağı ince bulguru derin ve yayvan bir kaba alın. Üzerine sulu mercimeği ekleyip karıştırın. Kabın üzerini alüminyum folyoyla kapatıp mercimekler şişene kadar (yaklaşık 30-45 dakika) bekletin.
Bu arada 2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ve bir çay bardağı zeytinyağı ile soğanları öldürün. Sonra da 1,5 yemek kaşığı biber salçasını ve 1,5 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. 1 tatlı kaşığı karabiberi ve dilediğiniz kadar pul biberi de ekleyip karıştırın. En son 1 çay bardağı sıcak suyu tavaya ilave edip kaynatın. Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin, tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın.
5-6 sap yeşil soğanı yıkayıp doğrayın. Bir demet maydanozu da aynı şekilde yıkayıp kıyın. Derin kaptaki karışımınıza 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika boyunca yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcına yeşillikleri ekleyin. 2-3 dakika daha yoğurun. Bu esnada köfte harcınız sulu gelirse bir miktar daha ince bulgur ekleyip suyun çekilmesini sağlayabilirsiniz. Son olarak harçtan cevizden az büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil verin. Artık servis tabağına marul veya roka dizip köfteleri üzerlerine yerleştirmeye başlayabilirsiniz.



Mercimek Köftesi

Hicran
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.05.2006
Mesajlar: 40
Şehir: Marmaris
Kısa URL: https://ml.md/lc7051
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2006
3,462 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı salça
1 kahve fincanı sıvıyağ
6 adet taze soğan
yarım demet maydanoz
karabiber
kırmızı biber
tuz
4-5 adet marul yaprağı

Mercimeklerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip, haşlayın. Mercimekler pişince, içine bulguru ilave ederek tencerenin kapağını örtün. Bulgurları mercimeğin buharıyla pişirelim. Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağda pembeleştirin. İçine salçayı ekleyin. Daha sonra mercimek ve bulgurların üzerine dökün. Biraz soğuyunca ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurun. Küçük bezeler koparıp, köfte şekli vererek marulla birlikte servis yapın.


ML® Gindik Köfte için tıklayın


MERCİMEK KÖFTESİ

oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111
Şehir: Kırıkkale
Kısa URL: https://ml.md/lc2676
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2006
3,367 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak kırmızı mercimek
1/2 bardak ince köftelik bulgur
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 kaşık margarin
1 demet taze soğan
2 kaşık salça
Yeteri kadar tuz
2 çay kaşığı dolusu kimyon

Mercimekler yıkanır, ayıklanır ve iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyunu çekince bulgur içine atılır ve yarım saat kadar tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir. Yarım saat sonra içine ince doğranıp margarinde hafifçe öldürülmüş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış soğan ve diğer malzeme ilave edilir. Tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır iyice soğuduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır bir parmak kalınlığında ince uzun köfteler şekline getirilir.


ML® Cacıklı Köfte için tıklayın



Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.06.2023


Mercimek Köftesi

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc3718
Gönderme Tarihi: 13.May.2006
3,340 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su Bardagi Ince Bulgur
2 Su Bardagi Kirmizi Mercimek
4 Su Bardagi Su
2 Çay Kasigi Tuz
2 Çay Kasigi Pul Biber
5 Çay Kasigi Kimyon
1 Demet Yesil Sogan
1 Demet Maydanoz
3 Çay Kasigi Salça
2 Çorba Kasigi Margarin
1 Sogan

Kuru soğani yemeklik soğan gibi dograyip margarinlebiraz öldürelim. Içine salça ilave edip atesten indirelim. Diger tarafta mercimegi yikadiktan sonra dört su bardagi su ile haslayalim. Mercimekler sararip suyunu çektikten sonra atesten alip içine ince bulguru ilave ederek karistiralim. Kapagini kapatip 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanin yesil kisimlarini ince ince dograyip diger malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte seklinde biçimlendirerek servis yapalim. Dilerseniz servis tabagina aldiktan sonra üzerine yarim limon suyunu gezdirebilirsiniz.


ML® Lor Köftesi için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.08.2023


MERCİMEK KÖFTE

mehtap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23502
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008
3,340 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
3 kaşık domates salçası
5 adet taze soğan
1 demet maydanoz
4 diş sarımsak
tuz
çay kaşığı karabiber
500 gr. ince bulgur
1 soğan
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 avuç pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon

Kırmızı mercimek ayıklanıp bir tencereye su ile konup iyice pişirilir. Pişince kıvamı koyu bir mercimek çorbası gibi olmalıdır. (Az sulu)
Bir kaba bulgur, ince doğranmış soğanın yarısını, pul biber, kimyon, karabiber, tuz konup karıştırılır. Kuru soğanın diğer yarısını bir tavay ayağlarla birlikte konur. Ateşe konup pembeleştirilir. Salça ilave edilip iyice kaynatılır. Ateşten alınır.
Bulgura mercimekten biraz alıp yoğurmaya başlanır. Gerektikçe mercimekten bulgura alınıp yoğrulur. Sonradan dökülecek yağlı soğanı da hesap ederek kıvamını ayarlayınız. Kıvamı olmuşsa mercimeği almayı bırakın. İyice yoğurum. Yağlı soğanı ilave edip bir müddet daha yoğurun. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, sarımsak ilave edilip karıştırılır. Koparılıp köfte şekline getirilir. Marul döşenmiş servis tabağına dizilir.


Mercimek köftesi

Çay ve Sempati
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Bodrum
Kısa URL: https://ml.md/lc26810
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008
3,303 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER (6 kişilik)
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvı yağı
3 adet yeşil soğan
1 tutam maydanoz
2 diş sanmsak
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kırmızı mercimekleri yıkadıktan sonra tencerenin içine alıp, üzerine bir parmak çıkacak şekilde su döküp, kapağını kapatıp, pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika demlendiriyoruz. Soğanları ince olarak doğradıktan sonra bir tavaya sıvıyağı koyup, soğanları ince olarak doğradıktan sonra bir tavaya sıvıyağ koyup, soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz. Üzerine salçayı ilave ediyoruz, mercimek ve bulgurun üzerine döküyoruz. Sıcaklığı çıktıktan sonra tuzunu, karabiberini, pul biberini koyup, elimizle güzel bir şekilde yoğuruyoruz. Bütün malzemelerin birbiriyle kanşmasını sağlıyoruz. Sarımsağı ezip üzerine döküyoruz, ince doğranmış maydanozu, yeşil soğanı ilave edip, son bir kez daha yoğurup servis tabağının içine ve kenarlarına kıvırcıkların üzerine diziyoruz. Üzerine limon dilimleri, maydanoz ve nane yapraklarıyla süsleyip servis yapıyoruz.


Mercimek Köftesi

Durdurbeni
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2006
Mesajlar: 21
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc7305
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2006
3,263 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. ince bulgur
250 gr. kırmızı mercimek
3 adet taze soğan
8-10 dal maydanoz
100 gr. salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
50 gr. zeytinyağı

İnce bulguru haşlayın. Kırmızı mercimeği ilave edip biraz bekletin. Sonra ateşten indirip diğer malzemeleri ilave edin. Marul yaprakları ile beraber servis yapın.


Mercimek Köftesi

amator
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 22.04.2006
Mesajlar: 147
Şehir: Kecioren
Kısa URL: https://ml.md/lc6420
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2006
3,258 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 baş kuru soğan, sumak
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı salça
1 demet yeşil soğan, maydanoz
Tuz, pul biber, margarin, kimyon

Kuru soğanı yağda sote ederken içine salça ilave edip ocaktan alalım. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra 4 su bardağı su ilave edelim mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine bulgur ilave edilerek karıştırın. Kapağını kapatıp 15 dakika bekletin. Maydanoz ve soğan yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp tuz ve baharatlarla birlikte mercimekle, bulgura ilave edilir. Daha sonra köfte haline getirilerek servis yapılır. Dilerseniz servis tabağına alındıktan sonra yarım limon suyu üzerinde gezdirile bilinir.


ML® Mercimekli Sulu Köfte için tıklayın




Mercimek Köftesi

leylicik
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 31.12.2007
Mesajlar: 15
Kısa URL: https://ml.md/lc20339
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007
3,253 defa indirildi / yazdırıldı




2 Su bardağı kırmızı mercimek
1.5 su bardağı ince bulgur
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Soğan
Tuz
3 Yemek kaşığı salça
Yarım demet maydonoz
Yarım demet taze soğan

Mercimeği ayıklayıp yıkayın.
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ateşen alın.
Bulguru yıkayıp mercimeğe ilave edin.
Biraz karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Bulgur yumuşayınca kapağını açıp soğumaya bırakın.
Sıvıyağda kızdırın.
Soğanı kıyıp yapda pembeleştirin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Soğanlı karışımı mercimekli bulgura ilave edip yoğurun.
Maydonoz ve taze soğanı kıyıp ekleyin.
Tuz serpip iyice yoğurun.
Köfte şekli vererek servis tabağına dizin.


Mercimek köftesi

SadıkAli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2007
Mesajlar: 43
Kısa URL: https://ml.md/lc27812
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2008
3,198 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet büyükçe kuru soğan
5-6 sap maydanoz
2-3 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım su bardağı çiğköftelik bulgur
Sıvıyağ
Yeni bahar
tuz
karabiber
pul biber

Kırmızı mercimekler iyice haşlanır. Diğer yanda çentilmiş soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, içine isteğe göre 1 tatlı kaşığı salça ilave edilebilir. Bulgurlar sıcak kaynar suyun içine konarak 10-15 dakika bekletilir. Kavrulmuş soğan, salça karışımı, mercimeklerin içine ilave edilir. Bulgur, ufak ufak doğranmış Taze Soğan, Yeni Bahar, Tuz ve Karabiber ilave edilerek bir karışım haline getirmek üzere yoğrulur. Cevizden azıcık büyükçe parçalar alınarak parmak ya da yassı köfteler gibi şekillendirilir. Sıcak sıcak daha lezzetlidir. Ama soğuk da sunulabilir, istenirse kırmızı pul biber de ilave edilebilir.


Mercimek Köftesi

kaymak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.02.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Afyon
Kısa URL: https://ml.md/lc21228
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2008
3,150 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
5 adet taze soğan
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
Tuz, kimyon
3 su bardağı su

Su ateşe konur. Kaynayınca yıkanmış mercimek atılır. Kısık ateşte çok az su kalana dek pişirilir. Üzerine yıkanmış bulgur eklenir. Karıştırılır, soğuması beklenir. Üzerine salça, tuz ve kimyon katılır. Bütünleşene kadar yoğrulur. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, zeytinyağı ve limon suyu katılır. Fazla yoğurmadan, karıştırılır. Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır. Parmak şeklinde sıkılır.






Mercimek Köftesi Tarifleri Şiş Köfte Tarifleri



(78 adet Mercimek Köftesi 3,657,231 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3, 4  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort