|
|
Mercimek Köftesi |
|
yavaş yavaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2017
Mesajlar: 38 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc125293
Gönderme Tarihi: 14.May.2017
1,063 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı köftelik bulgur
4 su bardağı su
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
5-6 adet ince taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kuru nane
Servis Önerimiz:
Nar ekşisi
Kırmızı mercimeği iyice yıkayıp süzün ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika bekletin.
Tekrar yıkayıp süzdükten sonra tencereye koyun. Üzerine 4 su bardağı dolusu su ilave edip orta ateşe koyun. Mercimekler dağılana ve lapa halini alıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Mercimeğiniz tam pişmesi ve biraz sulu olması gerekmektedir.
İnce bulguru sıcak mercimeğin üzerine döküp hızlıca karıştırın ve soğuyana kadar kapağı kapalı şekilde bekletin. (1-2 saat kadar) Kuru soğanı incecik doğrayıp salça ile birlikte sıvı yağda kavurun. Maydanozu kıyın. Taze soğanları temizleyip incecik doğrayın.
Bulgurlu mercimekli karışımı geniş ve derin bir kaba alıp salçalı soğanı ekleyin ve karıştırın. Baharat, tuz ve yeşillikleri üzerine ilave edin. Tahta kaşıkla hafifçe ezerek iyice karıştırın. Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra elinizle yoğurun.
Karışımdan ufak parçalar alıp avuç içinde sıkarak köftelerinizi şekillendirin ve servis tabağına dizin.
Üzerlerine biraz limon sıkın. Yanında salatalık ve limon dilimleri ile birlikte servis yapın.
|
|
Mercimek Köftesi Tarifleri Duru Bulgur Yemek Tarifleri
|
|