İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
3–4 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
¼ Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Adet Soğan
1 Yemek Kaşığı Un
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yeşil mercimek akşamdan veya pişirmeden yaklaşık 30 dakika önce suda bekletilir.
Pişirme aşamasında mercimekler, üzerinden 1 parmak geçecek seviyede su ve fındık büyüklüğünde tereyağı konur ve harlı ateşte pişirilir.
Diğer tarafta zer için; ince doğranan soğanlar bir tava içinde, zeytinyağı ve tereyağında kavrulur.
Soğanlar pembeleşince tavaya un ilave edilir, ezildikten sonra 1 su bardağı soğuk su dökülür.
Karışım daha sonra haşlanmış olan mercimeğin üzerine dökülür, üzerine yeterince tuz ilave edilir ve 1-2 taşım sonra ocaktan alınan çorba servis edilir.
|