|
|
Mercimekli Kız Bohçası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58561
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 adet kabak (rendelenmiş)
1.5 su bardağı yeşil mercimek
Bir miktar susam
150 gram dana eti (harcı için)
2 adet sivri biber (doğranmış - sosu için)
2 adet domates (doğranmış - sosu için)
4 adet taze soğan (kıyılmış - sosu için)
1 tablet Knorr Et Bulyon (sosu için)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (sosu için)
1 adet havuç (rendelenmiş - sosu için)
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (sosu için)
1 tatlı kaşığı kuru nane (sosu için)
1/2 demet dereotu (kıyılmış - sosu için)
Az miktarda tuz (sosu için)
1.5 su bardağı ılık su (300 ml)
1. Tencerenin içine ayçiçek yağını koyup kızdırın ve içine şerit doğranmış dana etlerini ilave edip kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havuç ve kabağı ekleyip pişirmeye devam edin.
2. Harcın içine bir gece önceden ıslatıp haşladığınız 1 1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimeği, bir tatlı kaşığı kuru naneyi, kıyılmış dereotunu ve az miktarda tuzu ilave edip kavurduktan sonra soğuması için bir tabağa alın.
3. Sosu için tavada ayçiçek yağını kızdırıp içine doğranmış sivri biberleri ilave edip kavurun. Biberler yumuşadıktan sonra doğranmış domatesleri, Knorr Et Bulyon tabletini, kıyılmış taze soğanları ve ılık suyu ilave edip sos kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
4. Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Hamurların içine daha önce soğumaya bıraktığınız mercimekli harcı koyup bohça gibi kapatıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
5. Bohçaların üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp susam serpin.
6. Mercimekli kız bohçalarını önceden 200 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.
7. Servis tabağının ortasına hazırladığınız sostan gezdirip sosun üzerine mercimekli kız bohçasını koyduktan sonra sıcak olarak servis edin.
|
|
Mercimekli Kız Bohçası Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|