1 su bardağı mercimek
2,5 su bardağı köftelik ince bulgur
4 su bardağı su (mercimeği pişirmek için)
Yarım demet maydanoz
5-6 sap taze soğan
Narekşisi
Sosu için:
3/4 su bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı acı biber salçası
Tuz
Karabiber
2-3 diş sarımsak
1-2 su bardağı kaynar su (Bulguru yumuşatmak için)
4 su bardağı su ile mercimeği yumuşayıncaya dek kısık ateşte kaynatın. Ocağın altını kapatın. İnce bulguru mercimeğe ilave edip karıştırın, kapağını kapatıp 20-25 dakika bulgurun şişmesini sağlayın. Yağ, salça ve sarımsağı kavurup mercimekli-bulgura ekleyip yoğurun. Sert bir kıvamı oluyor, kaynar suyu azar azar ekleyip yumuşatın. Tuz, karabiber, nar ekşisi ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Elinizle şekil verip servis tabağına dizin.
|