https://www.hasata.com.tr
2 su bardağı haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimek
1 çay bardağı haşlanmış Hasata Beyaz Nohut
8-10 adet kabak
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 kase yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kabakları ortadan ikiye kesip içlerini oyun.
İçlerine tuz ve karabiber sürüp kızartın.
Az yağda soğan ve biberleri tam pişmeyecek şekilde kavurun.
Sarımsakları ince doğrayıp yoğurtla karıştırın.
Pişen kabakları bir tabağa alın.
Bir kabın içine haşlanmış Hasata Yozgat Sultani Yeşil Mercimeği, haşlanmış Hasata Beyaz nohutu, pişen biber ve soğanı, baharatları ve ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı kabakların içle doldurup tencereye dizin.
Çok az su ilave edip 7-8 dakika pişirin ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Not: Dolmaların içini oyduğunuzda parmağınızla kaya tuzu gezdirirseniz pişerken dolmanın sulanmasını önlersiniz.
|