1 su bardağı yeşil mercimek
5'er dal maydanoz ve dereotu
1 adet çarliston biber
Yanm paket tofu
Sos için:
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, kimyon, karabiber
Yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Mercimekler diri kalacak şekilde 15 dakika haşlayın. Süzerek bir kaba alın. içine, ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu, kare şeklinde kestiğiniz tofuyu ilave ederek karıştırın. Üzerine halka şeklinde doğradığınız biberi ilave edin. Diğer bir kapta zerdeçal, limon suyu, zeytinyağı, hardal, tuz, kimyon ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın.
|