|
|
Merengli Elmalı Krem |
|
haşmet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2010
Mesajlar: 47 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc55137
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2010
3,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
Malzemeler
7 orta boy elma
1/2 çay bardağı şeker (elmalar için)
1 çorba kaşığı tarçın
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
50 gr. fındık (iri dövülmüş)
Mereng için:
3 yumurta akı
1/2 çay bardağı şeker
Elmaları soyup küçük küp doğrayarak bir tencereye alalım. Şekeri ekleyip ağır ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene dek pişirelim ve ateşten alalım. İçine tarçını ve fındığı ekleyelim. Köşeli bir fırın kabına veya tek kişilik fırın kaplarının içine elmalı harcı yayalım. Bir tencereye şekeri, unu, çırpılmış yumurta sarılarını ve sütü ekleyerek çırpma teliyle karıştıralım. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikserle 1/2 dk. çırparak elmalı harcın üzerine yayalım. Bir kapta yumurta aklarını 1 fiske tuz ilavesiyle kar haline gelip katılaşana dek çırpalım. Şekeri çırpmaya devam ederek birkaç kerede ekleyelim. 1/2 dk. daha çırptıktan sonra kremanın üzerine yayalım. (Arzuya göre, yumurta akını krema pompası yardımıyla şekilli olarak kalıba ekleyin.) 170°C ısılı fırının üst rafında yumurta akının üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Buzdolabında birkaç saat soğutarak servis yapalım.
|
|
Merengli Elmalı Krem Tarifleri Sütlü Tatlılar Pelteler
|
|