Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Merengli Limonlu Yaz Tartı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Merengli Limonlu Yaz Tartı

yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc122001
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2016
828 defa indirildi / yazdırıldı




Tart Tabanı için:
2 1/2 Su Bardağı Buğday Unu (250g)
8 Yemek Kaşığı Tereyağı (120g) (Soğuk, küp küp kesilmiş)
2 Yumurtanın Sarısı (Beyazları merenge için saklayınız)
2 Yemek Kaşığı Pakmaya Pudra Şekeri
Bir Tutam Tuz
İhtiyaç halinde 1-2 Yemek Kaşığı Ilık Su veya Su
1 Limon kabuğu Rendesi
Dolgu için:
12 -15 Adet Böğürtlen
6 Yemek Kaşığı Pakmaya Mısır Unu
1 1/2 Çay Bardağı Su
3 Su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri
4 Adet Limonun Suyu
5 Yumurtanın Sarısı (beyazları merenge için saklayınız)
Merenge için
2 Su bardağı Pakmaya Pudra Şekeri(240g)
4 Yumurtanın beyazı
Bir çay kaşığı limon suyu

Tereyağı ve unu bir karıştırma kabında, parmak uçlarınızı kullanarak birbirine yedirin. Kum kıvamına geldiğinde yumurta beyazlarını, limon kabuğu rendesini ve tuzu ekleyip karıştırın. En son afif yumuşatmak için 1-2 Yemek kaşığı su veya süt ilave edin.Çok kısa 1-2 dakika yoğurun. Tart hamuru kurabiye hamuru gibidir, çok çok az yoğurmak gerekir.
Hamuru Minimum 30 dakika buzdolabına kaldırın. Çıktığında hafif ısınmasını bekleyin.
Tart kalıbına hamurdan parçalar kopararak yayın. Kenarları biraz daha kalın tutun.
Bir çatal yardımıyla delikler açıp, üzerine bir pişirme kağıdını yuvarlak kesip yerleştirip bastırın.
Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp pişirme kağıdını alın ve 5 dakika hafif kahverengileşinceye kadar daha pişirin.
Bir çırpma kabına, böğürtlenleri suyuyla aktarın. Gerekirse rondo kullanarak çekin.
Bir sos tenceresine, mısır unu, böğürtlenler ve suyu,su, limon suyu ve şekeri ekleyerek karıştırarak kaynayıp kıvamını alıncaya kadar pişirin.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın.
Sos tenceresinden bir kaç kaşık yumurtalara dökerek iki karışımın ısısını eşitleyin (temperleme),böylece yumurtalar sıcak sos tenceresine karıştırdığınızda hemen pişmeyecek karışıma karışacaktır.
Sos tenceresindeki karışım ılınınca tüm yumurtaları yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Üzerini kapatıp ılık tutun.
Merenge hazırlarken yumurta beyazlarına, mikser uçlarına ve karıştırma kabına su veya yumurta sarısı değmediğinden emin olun
Yumurta beyazlarını çırpmaya başlayıp yavaş yavaş pudra şekerini ilave edin. En son limon suyunu ilave edip spatula ile karıştırın.
Bembeyaz ve kıvamını almış bir meringue, kabı ters çevirseniz bile akmayacak kıvamdadır.
Pişmiş ve soğumuş tart kalıbına, sos tenceresindeki ılık dolguyu ilave edin. Bir yemek kaşığı yardımıyla veya sıkma torbası ve uçları ile merenge i en üste ilave edin. Önceden 150 derece ısıtılmış fırında Merenge hafif kızarıp kıtır kıtır olana kadar 20-30 dakika pişirin.







Merengli Limonlu Yaz Tartı Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri



(1 adet Merengli Limonlu Yaz Tartı 6,980 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort