http://www.hurriyet.com.tr
200 gram buğday nişastası
2 adet yumurta
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
200 gram eritilmiş tereyağı
1 paketten biraz az pudra şekeri
Alabildiği kadar un
Derin bir kapta yumurta, erimiş tereyağı ve pudra şekerini köpürene kadar karıştırın. Nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Alabildiği kadar unu ve kabartma tozunu da ekledikten sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar geniş bir kapta yoğurun.
Hazırlanan hamurdan küçük parçalar koparıp resimdeki gibi şekiller verin. Üstlerini bıçak yardımı ile şekillendirin. Yağlanmış tepsiye kurabiyeleri dizin.
200 derece fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.
|