2 hindi budu
1 Çay kaşığı hardal
1 Limon
1 Çay kaşığı karabiber
1 Baş soğan
1 Çay kaşığı tuz
2 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı şeker
2 Çorba kaşığı meyane
1 Çay kaşığı acılı baharat
Hindi butlarını iç taraftan ve kemiklerden uzunlamasına keserek kemikleri ve sinirlerini etten ayırın. Sonra bu but etlerini limon suyu ile ovun ateşe dayanıklı bir tabağa koyun. Öte yanda meyane, tuz, şeker, acılı baharat, hardal, karabiber, ufak ufak kıyılmış soğan ve sarımsakla karıştırarak pişirip bunu hindi butlarının üzerine dökün ve bir gece, olmazsa en az bir saat bu şekilde bırakarak etlerin sosu içmesini sağlayın.
Bu arada etleri sık sık da çevirmeyi ihmal etmeyin. Sonra bunu kızgın fırına sürerek 45 dakika kadar pişirin ve yine pişme sırasında sık sık çevirin butları. Fırından çıkardıktan sonra da dilim dilim keserek servis yapın. Etin yanına pilav, patates kızartması gibi şeyleri garnitür olarak koyabilirsiniz.
ML® Meyaneli Tavuk için tıklayın
|