1 kg dana yada sığır kıyması (iki kez çekilmiş)
1 orta boy soğan (çok ince doğranmış)
60 gr (1 su bardağı) taze ekmek içi
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
125 gr (1 su bardağı) un
200 gr (1 su bardaffı) rafine yağ
Büyük bir kasede kıyma, soğan ve ekmek içini iyice karıştırıp yumurtayı katınız. Maydanoz, sarımsak, yenibahar, tuz ve biberi ekleyip, zeytinyağını katarak iyice karıştırınız.
Hazırladığınız karışımdan 32 tane ceviz büyüklüğünde köfte yapınız. Unun yarısını (1/2 su bardağı) bir tabağa koyup köfteleri una bulayarak, fazla unlarını silkeleyiniz.
Köfteleri bir tabağa koyup 1 saat buzdolabında bekletiniz. Sonra buzdolabından çıkarıp, kalan 1/2 su bardağı una bulayınız.
Büyük bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırıp köftelerin üçte birini koyarak, arasıra döndürerek 7-8 dakika, renkleri kahverengi olana kadar kızartınız. Delikli kepçeyle köfteleri çıkarıp kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürerek, öteki köfteleri aynı biçimde kızartana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız.
Bütün köfteler kızarınca, meyhane usulü köftelerinizi ısıtılmış bir servis tabağına koyup servis ediniz.
|