Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

MEYVE KONSERVESİ İÇİN ŞURUBUN HAZIRLANMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Dondurulma Tarifleri
Konserve Tarifleri
Kurutma Tarifleri
Salamura Tarifleri
Turşu Tarifleri
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


MEYVE KONSERVESİ İÇİN ŞURUBUN HAZIRLANMASI

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc11866
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2007
2,507 defa indirildi / yazdırıldı




Meyveler şekerli bir şurup içinde konserve edilirler. Bu şurubun meyvelerin konservesinde yani uzun süre dayandırılmasında önemli bir etkisi yoksa da meyveye tat vermesi ve onun kokusunu kaybetmemesi yönünden çok lüzumludur. Meyveler doğrudan doğruya su içinde de konserve edilebilirse de bu gibi konservelerde meyveler normal tat ve aromalarmı yani kokularını kaybederler, şekilleri bozulur, renkleri değişir. Kullanılacak şurubun koyuluğu meyvenin çeşidine göre değişir. Ekşi meyvelere daha koyu şurup-konur. Gereğinden koyu şurup meyvelerin suyunu çektiği gibi bunları buruşturup şekillerini küçültür ve meyveyle şurup ayrılmış durumda kalır.
Konserve şurupları üç çeşittir: 1 hafif şurup, 2 - orta şurup, 3 - koyu şurup.
Şurup hazırlanırken önce belli ölçüde alınan su ısıtılır. Su kaynama derecesine gelince şekeri katılır, karıştırılarak eritilir ve beş dakika kaynatılır. Kaynama sırasında şekerin, suyun üzerinde biriken köpüğü alınır ve şerbet tülbentten geçirilerek süzülür. Elde edilen şurup sıcak iken kullanılır. Şurubun hazırlanmasında şeker yerine bal veya vakumda pişirilmiş beyaz üzüm pekmezi de kullanılabilir. Bazı kimseler şekerle bah veya pekmezi karıştırarak da şurup yaparlar. Böyle yapıldığında ya şeker, bal veya pekmezle eşit ölçüde karıştırılır veya 1/3 oranında bal veya pekmeze 2/3 oranında şeker karıştırarak şurup yapılır. Şurup miktarı meyvelerin kavanoza istiflenme durumuna göre değişir. İyi istiflenmiş kavanozlara daha az şurup girer. Genellikle bir kavanoza 200 - 300 santimetre küp şurup konabilir.






MEYVE KONSERVESİ İÇİN ŞURUBUN HAZIRLANMASI Tarifleri Kurutma Tarifleri



(1 adet MEYVE KONSERVESİ İÇİN ŞURUBUN HAZIRLANMASI 98,859 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort