https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
150 g yumuşak margarin
2 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
0,5 çay bardağı fındık kırığı
Kalıp:
Dr. Oetker Profi Serisi Dilimli Derin Kek Kalıbı 22 cm
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Çırpmaya devam ederek sırayla süt, şekerli vanilin ve margarini ilave ederek toplam 1 dakika çırpın. Un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Üzerine meyve parçaları ve fındıkları ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından aldığınız keki 15 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alıp soğumaya bırakın. Dilimleyerek servis yapın.
|