|
|
Meyve Ufalaması |
|
kar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115345
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2016
1,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr anjelika erik
250 gr elma
150 gr tozşeker
Yarım çay kaşığı tarçın
1000 ml su
100 gr ahududu
100 gr yaban mersini
20 gr margarin
Üzeri için:
200 gr elenmiş un
100 gr toz şeker
100 gr margarin
Meyveleri çekirdeklerinden ayırarak küçük parçalar haline getiriniz. Hazırlanacak parçalar kuşbaşı büyüklüğünden çok büyük olmazsa daha iyi olur. Tavanın içerisine margarin atın ve orta sıcaklıkta erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra doğradığımız elmaları, şekeri ve tarçını içine koyun. 7 dakika kadar bekleyin. Su ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
Bir süre sonra tavayı ateşten alın ve ahududu, yaban mersinini içine ekleyin. (Bu tür meyveler son atılıyor). Üstüne koyacağımız üstü hazırlarken dinlenmeye bırakalım tavayı.
Fırını 180 dereceye getirin.
Üstüne koyacağımız malzemeleri robotun içine atın ve çalıştırın. Ekmek kırıntısı şeklini alana kadar karıştırın. El ile yapmak için yapmak için geniş bir kaba malzemeleri ekleyin ve ekmek kırıntısı şeklini alıncaya kadar yoğurun. (Her iki yolda yapılan karışım yumuşak ve gevşek olacak.) Meyve karışımını, yanmaz tepsiye koyun. Ufalanmış malzemeyi azar azar meyvelerin üzerine dokun.
Karışımı fırına atınız ve 35 dakika pişirin. Karamele ile servis ediniz.
|
|
Meyve Ufalaması Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|