1 paket tuzsuz hazır bayat ekmek
1 paket sakızlı muhallebi
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
2,5 su bardağı süt (muhallebi için)
2 su bardağı su (karameli için)
1 su bardağı toz şeker (karameli için)
Üstü için:
1 çay bardağı vişne tanesi (dondurulmuş da olur)
1 adet mandalina
1 adet muz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2-3 adet mandalina yaprağı
2 yemek kaşığı margarin (tereyağı da olur)
Etimekleri tepsiye dizin. Yanmaz tavaya toz şekeri koyun, karamelize yapın. Sıcak suyu ilave edin, margarini ilave edin ve şeker eriyince ocağın altını kapatın. Kepçe ile etimeklerin üstüne dökün. Bir tencerede sakızlı muhallebiyi süt ile pişirin. Pişince mikser kabına alın. 1 kaşık margarini ilave edip mikser ile çırpın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine pay edin. Krem şantiyi bir kapta süt ile mikserde çırpın. Muhallebisi soğuyunca krem şantiyi kenarlarına süsleyin. Üzerine dilimlenmiş muzu, mandalinayı koyun. Vişne tanelerini, cevizi, mandalina yaprağını koyarak üzerini süsleyin ve soğuk olarak servis yapın.
|